keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Uga Uga

Olen nyt muutaman viime lauantai aamun viettänyt eri tamman kyydissä kuin Waillantten. Pari viikkoa sitten menin tosiaan ensimmäistä kertaa koskaan Ugana tammalla. Olen aina halunnut mennä kyseisellä tammasella ja aika mahtava se onkin.

Tamma on tosiaan hieman herkkäsuinen ja istuntapainotteinen, joten vatsalihakset saivat taas hieman kyytiä. Ugana ei ole enää niin herkkä suustaan kuin tullessaan, toki oletettavaa ratsastuskoulussa, joka onkin ihan hyvä asia, sillä olen kuullut siitä hieman liikaa kaahotustarinoita :D. Moottorikin on tosiaan valmiiksi viritetty, joten ei tarvitse miettiä mitään sen suhteen..jarruttelu on sitten toinen asia.
Tapani mukaan kuultuani sen olevan herkkäsuinen olin ensimmäisellä tunnilla mahdollisimman herkkä ja kohtelin sitä kuin posliinia..joo ei toiminut. Toisella tunnilla uskalsin sitten hieman hakea enemmän tuntumaa ja työstää hevosta, ei enää ollut mukavaa lauantai körröttelyä.

Ensimmäisellä tunnilla ei tosiaan mennyt ihan niin hyvin, kun vielä vähän tunnustelin millainen eläin oli kyseessä. Myös tunnin tehtävä ei ehkä ollut parhain, sillä teimme laukannostoja, jolloin Ugana innostui aika paljon ja jouduin tekemään aika isoja pidätteitä, jonka jälkeen hieman rentoutuneena teen mahdollisimman minimaalisen siirron nostaakseni laukan ja räjähdimme laukkaan..ei hohdokkaimpia hetkiäni, mutta toinen tunti meni paremmin.

Aloitimme tunnin pääty-ympyröillä. Työstimme jokaista askellajia aina hetken ja olinkin iloinen laukan aikana. Pitkä pätkä laukkaa antoi minulle aikaa päästä hieman jyvälle miten eläin toimii ja lopussa mentiinkin mukavaa, rullaavaa ja rentoa laukkaa :).
Teimme ympyränvaihdot ja jatkoimme samaa toiseen suuntaan.
Kuvissa muuten HIHS:stä ostettu softshell :).
Laukan jälkeen otimme välikäynnit ja nostimme jalustimet kaulalle. Tässä vaiheessa menetin hieman ryhtiäni ja aloin hieman könöttämään..pitäisi pystyä istumaan nojatuolissa ilmankin niitä jalustimia murr!

Aloimme harjoittelemaan samaa avoharjoitusta, kuin viime kerralla eli lyhyen sivun jälkeen voltti, josta jatketaan avoa melkein koko pitkä sivu. Tämän jälkeen lyhyellä sivulla siirrytään raviin ja ravattiin voltti, jatkettiin pitkä sivu ilman avoa. Hetken jälkeen koko litanja tehtiin ravissa.

Siskoni (joka ottikin kaikki nämä ihanat kuvat!!), joka siis opiskelee ratsastuksen ohjaajaksi Ypäjällä antoi mulle vinkiksi myös könötyksen lisäksi tarkastella käsien asentoa..ne ovat omituisesti laskeneet liian alas, joka ei ole koskaan ollut aikaisemmin näin selvä ongelma mulla.
Loppuraveissa otimme jalustimet jalkaan ja saimme omatoimisesti tehdä ympyröitä, voltteja yms. antean hevosten myös hieman pidentää itseään ja mennä eteen-alas.

Tunti oli mukava ja olin iloinen, että sain jatkaa tammalla, olin hieman pelännyt ensimmäisen kerran olleen hieman liian kovakourainen, vaikka opettaja sanoikin pidätteitäni hyviksi.
Opettaja myös kehui suurta parannusta istunnassani, joten ainakin jotain tuli tehtyä oikein ;).
Toiveena ainakin olisi, että saisin jatkaa vielä tammalla..kuitenkin vasta tutustuttiin ja en ole vähään aikaan ratsastanut tämänlaisia hevosia, todella mukavaa vaihtelua.
Noora myös otti kuvan tallin uudesta herrasta Dresman heppasesta..kyllä Dresman. Herra oli juuri menossa estetunnille ^^.

4 kommenttia:

  1. ootko hoitanu ennen leiskaa ketään lepuskissa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen :). Ennen Pik Leonia hoidin lepuskissa Flamingo (= Mökö) nimistä ruunaa. Mökö oli aika hyvä ensimmäinen hoitoheppa, vaikka sillä olikin hieman omia tapoja ja harvemmin kukaan ratsastaja oli kamalan innoissaan siitä, mutta kolme ja puoli vuotta hoidin sitä kunnes se lähti 16-vuotiaana varhaiseläkkeelle..ratsastuskoulu oli kai liian masentava sille ja hepasta huomasi ettei se ollut iloinen. Toivottavasti on nyt iloinen missä lienee seikkaileekaan nykyisin :).

      Poista