keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Herkullinen New York Juustokakku

Tänään voisi olla sellainen herkuttelupäivä eikö niin? No tässäpä siihen loistava ohje, jonka löysin Arlan sivuilla surfaillessani. Kyseessä siis New York Cheesecake, jota oli todella kiva näpertää, vielä mukavempi nauttia hyvässä seurassa :).

Tässä lista aineksista, mitä tarvitset kakun loihtimiseen.

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 125 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 1 rkl sokeria

Täyte

  • 600 g Arla Apetina maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin Philadelphia tuorejuustoa)
  • 3 dl sokeria
  • 12 rkl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 200 g Arla Keittiö Crème fraîchea (käytin itse Eilan Crème fraîchea)
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 rkl sokeria

  • Murskaa Digestive-keksit

  • Sekoita sula voi, sokeri ja keksit tasaiseksi taikinaksi
  • Taputtele taikina irtopohjavuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja paista sitä noin 170 asteessa 5-8 minuuttia. 

  • Anna jäähtyä
  • Sekoita tuorejuusto, sokeri ja jauhot tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella
  • Lisää täytteen joukkoon kananmunat yksi kerrallaan
  • Lisää lopuksi joukkoon creme fraiche, sitruunamehu ja sokeri
  • Kaada massa keksipohjan päälle ja paista kakkua 165 asteessa noin tunnin ajan
  • Ota uunista virta pois päältä, raota uunin luukkua hieman ja anna kakun kypsyä vielä noin tunnin ajan jälkilämmössä (näin kakun pintaan ei muodostu rakoja)
  • Kääri kakku kelmuun ja laita se jääkaappin vetäytymään muutamaksi tunniksi.


Kakku onnistui omasta mielestäni hyvin ja meni kyllä nopeasti kaupan meillä :). Ovatko muut kokeilleet tällä ohjeella? Mitä tykkäsitte?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti