lauantai 9. elokuuta 2014

Lauantai 9.8

Ja pitkästä aikaa ratsastuspostausta :).

Vuorossa oli kauden toinen tunti ja ratsuna olikin tuttu heppa eli Leiska :). Viimeviikolla Leiska tuntui todella kivalta tahmean alun jälkeen ja muutos alusta loppuun oli koko päiväni kohokohta. Samaa fiilistä lähdin tavoittelemaan myös tällä tunnilla, pitäen tietenkin viimeviikon vinkit opettajalta mielessä.

Tunnilla teemana oli taas back to the basics, joka sopi mielestäni hyvin Leiskan kanssa :). Olimme koko tunnin neliöillä ja alkuverkkojen jälkeen teimme joka toisella kierroksella molemmille pitkille sivuille pysähdyksen ja liikkeelle lähdön, joka toiselle pysähdys, peruutus ja liikkeellelähtö. Myöhemmin tunnilla teimme liikkellelähdön raviin. Tarkoituksena oli liikkua hevosen kanssa samaan tahtiin oli suunta mikä tahansa.
Vasen kierros on tunnetusti Leiskalla huonompi ja itse (selvästi) teen aina sen virheen, että jään kiskomaan sisäohjasta, vaikka ongelma on ulkopuolella. Hämmentävästi vaikka tiedostan tämän roikun silti siinä sisäohjassa toivoen ihmeen kaupalla, että saisin jostain taikanapista painettua :D.

Vasen laukkakin alkoi sujumaan hetken päästä ja juuri kun heppa alkoi itseasiassa liikkumaan otimme hevoset ravin kautta käyntiin ja vaihdoimme suuntaa.

Oikeassa kierroksessa Leiska alkoikin innostumaan ja varsinkin peruutuksista lähti muutaman kerran laukalle ravin sijaan.

Peruutuksien jälkeen nostimme laukan ja olin tyytyväinen rentoon ja letkeään laukkaan, jota sai hieman koottua. Tunnin jälkeen kuitenkin olin hieman pettynyt, etten yrittänyt enempää ratsastaa, vaan tyydyin siihen ihan kivaan Pik Leoniin, kun hepasta olisi saanut enemmän irti yrittämällä.


Suloinen eläin <3!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti