sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Bloggaamisen hiljainen loppu?

Huhuu, onko täällä enää ketään?
Seuraako kukaan oikeasti enää blogeja? Ovatko pienemmät blogit hiljentyneet unholaan vai onko sisältö vain vaihtanut kanavaa?

Vuosien aikana bloggaus on tarjonnut monelle rakkaan harrastuksen, mutta mihin se on nyt sitten kadonnut? No suurimmissa blogiportaaleissa ei varmasti minnekään, mutta aiemmin vilkas blogikunta on tuntunut hiljentyneen ja osa omista suosikeistani on kadonnut yksi kerrallaan.

Dance Legend - Holy Diver
Suurin osa hiljentyneistä blogeista ovat harraste-mielessä kirjoitettuja blogeja, joiden kirjoittajat nauttivat sisällön luomisesta omilla säännöillään ja aikataulullaan. Lukijat yleisesti siis ymmärtävät, kuinka maailman muut menot vaikuttavat sisällön tuottamiseen ja blogia päivitetään vaihtuvalla aikataululla. Tämä pätee myös omaan blogiini.

Itse päädyin ”blogihuumaan” kuusi vuotta sitten, silloin vielä tuoreella mielenkiinnolla kynsien koristeluun. Bloggaus oli ihana harrastus, jota jokainen pystyi tekemään aiheesta riippumatta ja tuntui, että miltei jokaisella oli blogi ellei kolmekin. Blogeja päivitettiin vähintään se 7 kertaa viikossa ja aika kului kuin siivillä tekstiä kirjoittaessa ja kuvia muokatessa. Ulkoasua muokailtiin säännöllisin väliajoin, käytiin kurkkimassa mallia muista ja ihastelemassa toisten inspiroivia kuvia ja pitkiä tekstejä. 

Vuosien aikana bloggaus on mahdollistanut uria ja jopa oma hiljainen blogini on auttanut minua saamaan mahdollisuuksia, joita en uskoisi muuten saaneeni. Nykyisin saankin luoda sisältöä loistavalle matkailu-alan yritykselle ja puuhailla sosiaalisen median kanavissa, kiitos siitä kuuluu ainakin osittain blogilleni. 


Viimeisen vuoden sisällä on vahvasti näkynyt, kuinka blogit ovat siirtyneet sosiaalisen median kanaviin, etenkin Instagramiin. Pitkät blogi-kirjoitukset ja kymmenet kuvat on vaihdettu yhteen kuvaan, sekä muutaman lauseen sisältöön. Sosiaalinen media tuntuu olevan helpompaa niin sisällön luojalle, kuin myös seuraajille. Sisällön luomiseen ei mene enää niin paljoa aikaa, vaan postaus tehdään helposti ja nopeasti. Seuraajat pääsevät helposti sisällön pariin selatessaan ”fiidiään” ja heidän ei tarvitse erikseen ottaa aikaa pitkien blogi-postauksien löytämiseen ja lukemiseen. Toisaalta sosiaalisessa mediassa jaettu sisältö menettää tiettyä henkilökohtaisuutta, jota mielenkiintoinen blogi-postaus tarjoaa. 


Onhan tämä blogin kirjoittaminen myös todella terapeuttista ja en siis usko kuuluvani siihen yhteisöön, joka siirtäisi blogitoimintansa täysin sosiaaliseen mediaan. Hiljaisia hetkiä vain tulee ja varsinkin kun luon sisältöä muiden kanaviin päivittäin, ei se ole enää ensimmäinen asia mitä haluan tehdä vapaa-ajallani. Kummallisesti en ole kuitenkaan koskaan miettinyt blogin poistoa, vaikka taukoja on ollut lähivuosina paljon. 
Sisältöä kuitenkin tulee, hitaasti mutta varmasti :). 


7 kommenttia:

 1. Mä jo otsikosta säikähdin että meinaat hiljalleen lopetella blogia mutta päättelin tekstistä että onneksi et nyt silti sentään..?

  Blogien hiljentyminen/rauhoittuminen kynsimaailmassa on kyllä ollut silmiinpistävää ja tavallaan vähän harmillistakin. Itselläkin on näköjään tänä keväänä ihan vähän tahti hiipunut, mutta mulla edelleen blogi on se 'pääjuttu' ja sitten esim. IG tukee sitä. Mutta kieltämättä Insta-tykkäys on paljon vaivattomampi merkintä tykkäyksestä kun kommentin naputtelu ainakaan kännykällä. Että sikäli varmasti moni on blogista siirtynyt pelkästään sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ainakaan tällä hetkellä lopettamassa, vaikka hiljaista onkin :). On kuitenkin mukava purkaa ajatuksiaan silloin tällöin blogiin.

   Toivottavasti jossain vaiheessa bloggaus nousisi uuden aallon harjalla takaisin. Toisalta some-maailma mahdollistaa postauksien pikaisen kelaamisen ja ihmisillä ei oikein ole enää aikaa lukea pitkiä kirjoituksia, joten se uusi huippu bloggaukselle on varmasti vähän kauempana. Katsotaan kuitenkin mitä käy, itseäni kuitenkin kiinnostaa tämmöinen muutos :).

   Poista
  2. Sama juttu! Odotellaan ja katsotaan.. Toivottavasti vanhoja tuttujakin blogejakin jaksaa säilyä hengissä, mutta ainahan onneksi mahtuu uusia innokaita mukaan - kunhan vain tulisivat. =)

   Poista
 2. Juu täällä ollaan. Oon huomannut ihan samaa ettei kukaan oikein enää kommentoi postauksia. Mullakin oli pitkä tauko etten oikein postaillut. Nykyään kirjoitan jopa kahta blogia kun päätin vihdoin eroittaa tuon mun kynsiaiheen kaikesta muusta ihan omakseen ja sen kaiken muun ihan omakseen.
  Lepikossa kuhisee blogissa tauoista huolimatta kuitenkin nyt 6v. synttäri arvonta. Ois kiva jos kävisit siihen osallistumassa... linkki -> http://lepikossakuhisee.blogspot.fi/2017/06/arvonta-blogi-taytti-6v.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se vaikea jotenkin saada ihmisiä aktivoitua. Postauksen pitää olla jotenkin todella hyvä tai aiheuttaa keskustelua jollain tavoin, jolloin alettaisiin saamaan kommentteja jne. Somessa se on vain niin helppoa selata fiidiä ja tuplaklikata kaikkea vähääkään kivaa. Toivotaan kuitenkin, että blogi-kausi nousisi uudelleen, jos ei nyt niin ainakin joskus :).

   Oi onnea synttäri-arvonnasta ♥!

   Poista